Bu makalede C# setup oluşturma hakkında bilgi vereceğim. Yazılım dillerine başlayanlar, proje bitmek üzereyken akılların genellikle C# setup nasıl oluşturulur? Ya da C# setup nasıl yapılır? Sorularından biri gelir. C# da setup hazırlama, eğer kafamızda normalden farklı bir setup veya kurulum oluşturmak yoksa oldukça basittir.
C# Setup Oluşturma
Üzerinde çalıştığımız projeyi bitirdiğimizi ve her şeyin başarılı bir şekilde çalıştığını düşünüyoruz. Visual Studio setup oluşturma adımlarına geçmeden önce yapılması gereken birkaç işlem adımı var, öncelikle bu adımları takip etmeliyiz ve ardından gerekli diğer işlemleri tamamlamamız gerekli.
Visual Studio Setup Oluşturma
- Öncelikle sağ tarafta yer alan panelde (solution exproler) projenin üzerine sağ tıklayıp açılan menüde build seçeneğine tıklanır.
- Proje build edildikten sonra ise alt kısımda yer alan panelde (output) sonuçlar kontrol edilir. Eğer visual studio projeyi build ederken hata ile karşılaşırsa, öncelikle o hataları düzeltmemiz gerekir. İlgili hataları düzelttikten sonra proje tekrar build edilmeli ve aşağıdaki ekran önümüze gelmelidir.
- Yukarıdaki iki adımı uyguladıktan sonra, tekrar sağ tarafta yer alan panelde (solution exproler) sağ tıklayıp açılan menüde add seçeneğine tıklanır. Sonrasında yan tarafta açılan menü içerisinde new project seçeneğine tıklanır.
- Gelen ekranda sol taraftaki panelde sırası ile Other Project Types + Setu and Deployment adımları takip edilir. Ardından ok butonuna basılarak devam edilir.
- Sonrasında gelen ekranda sırası ile altı adım takip edilir. Bu adımlar; uygulama bilgisi, kurulum gereksinimleri, uygulama dosyaları, uygulama kısayolu, kayıt defteri ayarları ve son aşamada ise genel kontroller yapılır.
- Application Information sekmesinde aşağıdaki ekran karşımıza gelir.
- Kırmızı Renkli Bölge: Bu kısımda firma unvanı, uygulamanın adı, uygulamanın versiyonu ve web sitesi gibi bilgileri girmemizi istiyor.
- Turuncu Renkli Bölge: Burada ise setup dosyasının simgesini seçmemizi istiyor (.ico uzantılı olmalı).
- Installation Requirements sekmesinde ise yazdığımız uygulamanın hangi işletim sistemlerinde çalışabileceğini ve uygulamamızın listelenen yazılımlardan birisine/birkaçına ihtiyaç duyup duymadığını soruyor.
- Application Files sekmesinde ise add files ya da add folders butonlarından birisine basılır, proje klasörü içerisinde sırasıyla bin + debug adımları takip edilir ve debug içerisindeki tüm dosyalar seçilir.
- Application Shortcuts sekmesinde ise uygulama kısayolunun başlat menüsünde yer alması, yazılım kurulduktan sonra kısayolunun masaüstüne oluşturulması ve uygulama kısayolunun simgesi belirlenebilir.
- Application Registery sekmesinde eğer Windows kayıt defterine kayıt atacaksak (lisanslama vb.) burada gerekli işlemler yaptırılabilir.
- Installation Interview sekmesinde son düzenlemeler yapılır. Kırmızı ile işaretli alanlardan ilkinde kurulum esnasında kullanıcıya sözleşme gösterilip/gösterilmeme ayarlanıyor. İkincisinde ise kullanıcıya yazılımın kurulum dizinini değiştirebilmesi için izin veriyoruz. Son aşamada bu iki kısıma göz atmak faydalı olabilir.
Visual Studio Setup Dosyası Oluşturma
Yukarıdaki işlem adımlarını tamamladıktan sonra, sağ taraftaki panelde (solution exproler) yer alan setup projemizin üzerine sağ tıklayarak açılan menü içerisinde yer alan build seçeneğine tıklanır. Setup dosyasına ulaşmak için sırası ile proje dosyası + Setup + Setup + Express + DVD-5 + DiskImages + DISK1 adımları takip edilir.
Not: Konu ile alakalı sorularınızı iletişim formunu doldurarak sorabilirsiniz.
Bir yanıt bırakın