Logo Sipariş Takibi

Firmalar için Logo sipariş takibi çok önemlidir. Verilen ve alınan siparişleri programa kayıt ettikten sonra raporlama kısmında ilgili siparişlere ait detayları izlemek mümkündür. Logo sipariş takibi için en faydalı raporlar satış siparişi karşılama ve satınalma siparişi karşılama raporlarıdır.  Bunlarda malzemeler siparişlerini ayrı, hizmet siparişleri ayrı raporlarda görüntüleyebilirsiniz. Logo sipariş modülü hakkında detaylı bilgi almak için tıklayın.

Logo Sipariş Takibi
Logo Sipariş Takibi

Logo Sipariş Takibi

Logo sipariş modülü içerisindeki raporlardan faydalanarak daha önceden kayıt edilmiş satış siparişleri ve satınalma siparişleri takip edilebilir. Benim yapmış olduğum uyarlama ile malzeme ekranında sevk edilebilir durumda olan toplam bekleyen satınalma siparişlerini ve bekleyen satış siparişlerini takip edebilirsiniz. Logo sipariş takibi uyarlaması aslında tıpkı Logo ambar bazlı stok takibi uyarlamasına benzemekle birlikte, ikisi de malzeme ekranında ayrı ayrı kolonlar açılarak herhangi bir rapora gerek kalmaksızın takip edilebilir. Logo ambar bazlı stok takibi uyarlaması hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

Sipariş Takibi Uyarlaması Nasıl Kullanılır?

Eğer siz de malzeme ekranında bekleyen satınalma siparişlerini ve satış siparişlerini görmek istiyorsanız tek yapmanız gereken iletişim formunu doldurmak olacaktır. İletişim formunu doldurduktan sonra en kısa zamanda yanıt vereceğime emin olabilirsiniz.

  1. Logo Yazılım’ın ürünlerinde stok ekranında standart olarak stok türü, stok kodu, stok açıklaması ve stok miktarları bulunur.
    logo malzeme ekranı
    logo malzeme ekranı
  2. Bu uyarlama ile stok ekranına bekleyen satınalma siparişi ve bekleyen satış siparişi olmak üzere iki tane daha kolon ekleniyor. Kullanıcılar sipariş fişlerini işlerken bu ekrandaki iki kolon otomatik olarak güncelleniyor ve hangi malzemeden toplamda ne kadar bekleyen sipariş olduğunu stok ekranında gözlemleyebiliyoruz.
    bekleyen malzeme siparişi takibi
    bekleyen malzeme siparişi takibi
  3. Örnek olarak kivi malzemesi için ekranda görünen 61 adet bekleyen satınalma siparişi varken, 188 adet bekleyen satış siparişi olduğu görünüyor. Bunun kontrolünü yapmak için, ilgili stok üzerinde sağ tıklayarak açılan menüden sipariş hareketleri seçeneğine tıklanır.
    logo sipariş hareketleri
    logo sipariş hareketleri
    • Kırmızı Renkli Bölge: İlgili malzemeye ait kod, açıklama ve ana birim bilgisi bulunur.
    • Turuncu Renkli Bölge: Siparişin türünü bu kolondan gözlemleyebiliriz. Alınan sipariş (a), verilen sipariş (v) olarak iki çeşit sipariş türü vardır.
    • Yeşil Renkli Bölge: Bu kısımda ise sipariş miktarı, sevk edilen sipariş miktarı ve bekleyen sipariş miktarı kolonları yer alır.

Not: Logo sipariş takibi uyarlamasını siz de kullanmak istiyorsanız iletişim formunu doldurmanız yeterli olacaktır, en kısa zamanda cevap vereceğime emin olabilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*