Stokların takibi, analizi ve yönetimi firmalar için önemlidir, bu işlemler Logo malzeme fişleri ile yapılabilir. Logo şube bazlı stok takibi hakkında detaylı bilgi için tıklayın. Farklı türlerde malzeme yönetim fişleri olmakla birlikte, hepsinin nitelikleri ayrı ayrıdır. Logo malzeme fişlerini kullanmadan önce, malzeme yönetimi hakkında bilgi edinmek mantıklı olacaktır. Logo malzeme kartları hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

Logo Malzeme Fişleri Erişim Ağacında Nerededir?
- Tiger 3: Malzeme Yönetimi + hareketler + malzeme yönetim fişleri
- Go 3: Stok işlemleri + hareketler + diğer malzeme fişleri
Logo Malzeme Yönetim Fişleri Anlamları
Bu makalede Logo malzeme fişleri hakkında bilgi edineceğiz. Logo fire fişi, Logo sarf fişi, Logo üretimden giriş fişi, Logo devir fişi, Logo ambar fişi, Logo sayım fazlası fişi ve Logo sayım eksiği fişi nasıl kullanılır ve anlamları nedir onları göreceğiz. Hızlı üretim fişleri de malzeme fişleri ile ilişkilidir. Hızlı üretim fişleri hakkında detaylı bilgi için tıklayın.
Logo Malzeme Fişleri :
- Fire Fişi
- Sarf Fişi
- Üretimden Giriş Fişi
- Devir Fişi
- Ambar Fişi
- Sayım Fazlası Fişi
- Sayım Eksiği Fişi

- Logo Fire Fişi : Üretim sırasında fire varsa bu fiş türü kullanılır. Örneğin, 50 kg üzüm aldık ve bunu kurutup satacağız. Üzümü kuruttuktan sonra ağırlığı tahmini 10 kg civarında gelecektir. İşte bu aradaki 40 kilogramlık fark firedir ve fire fişi ile programa işlenir. Fire fişi stokları azaltır.
- Logo Sarf Fişi : Üretim sırasında girdi olarak kullanılan malzemeler için bu fiş türü kullanılır. Örnek vermek gerekirse; ekmek üretimi için kullanılan maya ve un sarf fişi ile kayıt edilir. Sarf fişi stokları azaltır.
- Logo Üretimden Giriş Fişi :Üretilen mamul ve diğer çıktı miktarlarının belirtildiği fiş türüdür. Yukarıdaki örnekten devam etmek gerekirse; kullanılan un ve maya sarf fişi ile kayıt edilir bu şekilde un ve maya stoklarının miktarları azalır. Üretimden giriş fişi içerisinde kullanılan un ve maya ile ortaya çıkan ekmek ürünü seçilir. Bu işlem adımları ile yapılanlar; bir ekmek üretimi için kullanılan un ve maya stoklarının miktarı azalırken, ekmek mamulünün miktarı artar. Üretimden giriş fişi stokları artırır.
- Logo Devir Fişi : Bu fiş, Logo malzeme fişleri arasında en az kullanılan fiş türüdür. Sene sonlarında devir yapıldığında, önceki dönemin stok miktarları yeni döneme bu fiş türü ile aktarılır. Devir fişi stokları artırır.
- Logo Ambar Fişi : Firmada birden fazla ambar (depo) olabilir. Ambarlar arasında mal transfer ediliyorsa, Logo malzeme fişleri arasından bu fiş türü tercih edilmelidir.
- Logo Sayım Fazlası Fişi : Depocular zaman zaman elindeki stokları sayarlar. Bu sayım işlemi sonucunda stoklar her zaman birebir doğru çıkmaz. İlgili stok eğer sayılan miktardan eksik ise sayım fazlası fişi ile stok miktarı eşitlenir. Sayım fazlası fişi stokları artırır.
- Logo Sayım Eksiği Fişi : Depocular zaman zaman elindeki stokları sayarlar. Bu sayım işlemi sonucunda stoklar her zaman birebir doğru çıkmaz. İlgili stok eğer sayılan miktardan fazla ise sayım fazlası fişi ile stok miktarı eşitlenir. Sayım fazlası fişi stokları azaltır.
logo malzeme fişleri kullanımı
Logo Malzeme Fişleri Kullanımı
Bu bölümde ise Logo malzeme fişleri nasıl kullanılır? Sorusunu yanıtlayacağız;
-
Logo Fire Fişi Kullanımı:
Logo fire fişi - Kırmızı Renkli Bölge : Burada fiş numarası, tarihi, özel kod ve yetki kodu bilgileri bulunur. Duruma göre işyeri, ambar vb. seçilebilir.
- Turuncu Renkli Bölge : Satırlarda ise fire olarak kayıt edilecek stoklar girilir ve karşısına miktarlar girilir. İstenilirse tutarlar da girilebilir.
-
Logo Sarf Fişi Kullanımı:
logo sarf fişi - Kırmızı Renkli Bölge : Burada fiş numarası, tarihi, özel kod ve yetki kodu bilgileri bulunur. Duruma göre işyeri, ambar vb. seçilebilir.
- Turuncu Renkli Bölge : Satırlarda ise sarf edilecek stoklar girilir ve karşısına miktarları girilir. İstenilirse tutarlar da girilebilir.
-
Logo Üretimden Giriş Fişi Kullanımı:
logo üretimden giriş fişi - Kırmızı Renkli Bölge : Burada fiş numarası, tarihi, özel kod ve yetki kodu bilgileri bulunur. Duruma göre işyeri, ambar vb. seçilebilir.
- Turuncu Renkli Bölge : Satırlarda ise üretimi tamamlanan stoklar girilir ve karşısına miktarları girilir. İstenilirse tutarlar da girilebilir.
-
Logo Devir Fişi Kullanımı:
logo devir fişi - Kırmızı Renkli Bölge : Logo malzeme fişleri arasında sadece devir fişinde tarihe müdahale edilmez. İşyeri ve ambar bilgileri seçilmelidir, istenilirse fiş numarası değiştirilebilir.
- Turuncu Renkli Bölge : Satırlarda, önceki dönemden devir olarak gelen stoklar girilir ve karşısına miktarları girilir. İstenilirse tutarlar da girilebilir.
-
Logo Ambar Fişi Kullanımı:
logo ambar fişi - Kırmızı Renkli Bölge : Bu kısımda malzemelerin çıktığı ambar ve malzemelerin girdiği ambar seçilir. Bunlara ek olarak fiş numarası, tarihi vb. bilgiler girilebilir.
- Turuncu Renkli Bölge : Burada hangi stokların transfer olacağı seçilir ve miktarları da yazılır.
-
Logo Sayım Fazlası Fişi Kullanımı:
logo sayım fazlası fişi - Kırmızı Renkli Bölge : Bu kısımda fiş numarası, tarihi, özel kod ve yetki kodu bilgileri bulunur. Duruma göre işyeri, ambar vb. seçilebilir.
- Turuncu Renkli Bölge : Burada sayım sırasında eksik çıkan stoklar ve miktarları girilir.
-
Logo Sayım Eksiği Fişi Kullanımı:
logo sayım eksiği fişi - Kırmızı Renkli Bölge : Burada fiş numarası, tarihi, özel kod ve yetki kodu bilgileri bulunur. Duruma göre işyeri, ambar vb. seçilebilir.
- Turuncu Renkli Bölge : Burada sayım sırasında fazla çıkan stoklar ve miktarları girilir.
Not: Logo malzeme fişleri anlamları nedir? Logo malzeme fişleri nasıl kullanılır? Sorularını bu makalede yanıtladık. Konu ile alakalı sorularınızı iletişim formunu doldurarak sorabilirsiniz. Logo malzeme fişlerine ek olarak hızlı üretim fişi de vardır, bu fiş türü malzeme yönetim fişleri arasında yer almaz.
Bir yanıt bırakın