Bu makalede Logo stopajlı fatura nasıl kesilir? Sorusunun yanıtını vereceğim. Aslında olaya temel olarak bakıldığında Logo stopajlı fatura kesme, program içerisinde normal fatura düzenleme ile hemen hemen aynıdır. Logo fatura kesme adımları hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

Logo Stopajlı Fatura
Programda stopajlı fatura düzenleme öncesinde öncelikle birkaç işlem yapmak gerekir. Bu işlemlere örnek vermek gerekirse; Logo indirim kartı ekleme ve Logo indirim formül tanımı sayılabilir.
Logo Satış İndirim Kartlarının Erişim Ağacındaki Yeri
- Tiger 3 : Satış ve dağıtım + ana kayıtlar + satış indirimleri
- Go 3 : Ana kayıtlar + tanımlar + satış indirimleri
- Öncelikle program stopaj isimli bir satış indirimi tanımlamamız gerekiyor, bunu yapabilmek adına yukarıdaki adımları takip edebilir veya direkt fatura içerisinde de indirim kartını tanımlayabilirsiniz.
logo satış indirimi tanımlama - Kırmızı Renkli Bölge : İlgili satış indirimine ait kod ve açıklama bu kısımda yazılır. Bizim durumumuzda ise stopaj ismini vermek yanlış olmayacaktır.
- Turuncu Renkli Bölge : Satış indirimi kartı içerisinde en önemli ikinci bölüm burasıdır. Eğer stopaj için kart tanımı yapılıyorsa bu kutucuk işaretlenmelidir.
- Yeşil Renkli Bölge : Eğer firma e-fatura mükellefi ise bu kısımda ilgili evrensel kod seçilir. Logo e-fatura hakkında detaylı bilgi almak için tıklayın.
- Mavi Renkli Bölge : Eğer ön modüller ile muhasebe entegrasyonu varsa bu kısımın da doldurulması gerekir ki ilgili muhasebe kodu otomatik olarak yansısın. Logo muhasebeleştirme işlemleri hakkında detaylı bilgi için tıklayın.
- Mor Renkli Bölge : İlgili indirim ya da stopaj bu formüle göre hesaplanacağı için indirim kartı içerisinde en önemli kısım burasıdır. Ben burada Logo indirim formül tanımı yaparken P83 * 0.5 şeklinde yazdım. Yani kdv dahil brüt toplam (P83) ile 0.5 i çarptırarak uygulanacak indirimi ya da stopaj kesinti tutarının otomatik olarak hesaplanmasını sağlayan formülü girmiş oldum.
- Yukarıdaki gibi stopaj isimli indirim kartını tanımladıktan sonra, faturayı işledikten sonra indirim satırına geliyoruz. Burada üç noktaya basarak daha önceden tanımladığımız indirim kartını seçiyoruz ve program ilgili indirim kartı içerisindeki formüle bakarak yapılacak indirimi hesaplıyor ve faturaya yansıtıyor.
Logo stopaj
Not: Konu ile alakalı sorularınızı iletişim formunu doldurarak sorabilirsiniz.
Bir yanıt bırakın