Logo Şube Bazlı Stok Takibi

Birden fazla ambarı (deposu) olan firmalar için Logo şube bazlı stok takibi oldukça önemlidir. Logo ürünlerinde malzeme yönetimi penceresinde, normalde sadece fiili stok ve gerçek stok miktarları görünür. Logo ürünleri hakkında detaylı bilgi için tıklayın. Ancak birden fazla ambarı olan firmalara özel daha kolay Logo malzeme takibi yapabilmeleri için bir uyarlama ile çözüm geliştirdim. Diğer Logo çözümlerim hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

Logo Şube Bazlı Stok Takibi Nasıl Yapılır
Logo Şube Bazlı Stok Takibi Nasıl Yapılır

Logo Şube Bazlı Stok Takibi Nasıl Yapılır?

Yazdığım uyarlamanın çalışma sistemi; programda herhangi bir çıkış hareketi (fatura vb.) ya da giriş hareketi (hızlı üretim fişleri, malzeme fişleri vb.) olduğunda malzeme penceresine ambar ambar stok miktarları güncel olarak yansıyor. Bu sayede kullanıcılar, daha rahat Logo Go 3 stok takip veya Logo Tiger 3 stok takip işlemlerini gerçekleştiriyor. Bilindiği üzere böyle bir sistem Logo ürünlerinde yok, ancak kullanıcılar rahat bir şekilde Logo şube bazlı stok takibi yapabilmeleri için bu çözüm tarafımca geliştirildi.

logo stok modülü kullanımı
logo stok modülü kullanımı

Bu çözümde, malzeme penceresindeki bilgilere ek olarak firmanın ambarlarını da gözlemleyebiliyoruz. Bu sayede ilgili stok üzerine sağ tık + ambar toplamları diyerek stokların ambar dağılımını izlemektense direkt ekranda görme imkanımız oluyor. Kullanıcı herhangi bir stok düzeltmesi veya buna benzer bir işlem yaptığında malzeme penceresindeki miktarlar eş zamanlı ve dinamik olarak güncellenmektedir. Detaylar için lütfen en alttaki videoyu izleyiniz. Sizin de birden fazla ambarınız varsa ve bu uyarlamaya sahip olmak istiyorsanız tek yapmanız gereken iletişim formunu doldurmak.

logo hangi depoda ne kadar stok var
logo hangi depoda ne kadar stok var

Yukarıda görüldüğü üzere öncelikle toplam stok miktarını görüyorum. Ardından sırasıyla o stoktan Merkez ambarımda ne kadar var Kadıköy ambarımda ne kadar ve Mecidiyeköy ambarımda ne kadar var bunları izleyebiliyorum. Teyit amaçlı 004 kodlu Mandalina açıklamalı stok kartı üzerine sağ tıklayıp açılan menüde ambar toplamları seçeneğine tıklayalım. Stok kartları ile ilgili detaylı bilgi için tıklayın.

logo ambar toplamları
logo ambar toplamları

Not: Bu makalede Logo şube bazlı stok takibi nasıl yapılır? Sorusunu yanıtladık. Logo şube bazlı stok takibi veya herhangi bir konu ile ilgili sorularınızı iletişim formunu doldurarak sorabilirsiniz.

4 yorum

  1. Emeğinize sağlık Furkan bey çok harika bir program olmuş, ben kullanıyorum çok kolaylık sağlıyor, rahatça dökümde alabiliyorum, böyle yardımcı eklentilere çok ihtiyacımız oluyordu

  2. Merhaba Furkan Bey, Logo Tiger 3 Ver 2.52.00.01 e bu uyarlama , Customise Form ile tanımlanan diğer alanları ezmeyecek şekilde bizim LOGO muza da entegre edilebilir mi ? Bu konuda fikir ve teklifinizi sunabilir misiniz ?

    • Ambarlardaki stok miktarlarını malzeme penceresinde görmek istiyorsanız daha önce yapılmış olan uyarlamalara zarar vermeden gerekli düzenlemeleri yapabilirim. Telefon veya mail aracılığı ile bana ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*