Logo Yazılım, kullanıcılarına ürünlerindeki raporlarda standart filtreleri sunar, kullanıcılar Logo tanımlı filtre ekleme işlemiyle standart filtrelerin dışında yeni filtre ekleyebilir. Alınan raporlarda bilindiği üzere filtreler çok önemlidir, filtreler ile gereksiz verileri süzmüş oluruz, böylelikle zamandan tasarruf edilmiş olunur. Alınacak rapordaki standart filtreler ihtiyacımızı gidermiyorsa, yapılması gereken Logo tanımlı filtre ekleme işlemidir. Logo tanımlı filtre nedir? Sorusunun cevabı ise; öncelikle Logo tanımlı alan ekleme ile ilk adım gerçekleştirilir, ardından yapılacak birkaç işlem ile Logo tanımlı filtre ekleme işlemi başarı ile tamamlanmış olur. Logo rapor üretici ile hazırlanan raporlarda filtreleme işlemleri oldukça basit olmakla birlikte, standart raporlarda ekstra tanımlı filtre uygulamak biraz daha zordur. Logo rapor üretici ile alakalı detaylı bilgi için tıklayın.
Logo Tanımlı Filtre Nasıl Eklenir?
Tanımlı Filtre Nedir?
Logo tanımlı filtre ekleme işlemine geçmeden önce, eğer Logo sqlinfo fonksiyonu ile tanımlı alan yapmayı bilmiyorsanız buraya tıklayarak sqlinfo fonksiyonu hakkında bilgi edinmelisiniz. Eğer tanımlı alan nasıl eklenir bilmiyorsanız tanımlı filtre yapmanız biraz zor olacaktır. Örnek olarak satış faturası dökümü raporuna malzeme kodu filtresini ekleyeceğiz.
- Öncelikle satış faturası dökümü bulunur ve dizayn içerisine değiştir diyerek girilir.
- Satış faturası dökümünün erişim ağacındaki yeri:
- Go 3: Fatura + dökümler + satış faturaları
- Tiger 3 : Satış ve dağıtım + fatura raporları + satış faturaları dökümü
- Satış faturası dökümünün erişim ağacındaki yeri:
- Rapor dizaynı içerisinde yukarıda tanımlı alan butonuna basılır, açılan pencerede sağ tıklayıp ekle denilir. Ardından tanımlı alan türü metin olarak kalır ve tanımlı alanın adı yazılır, sonrasında ise raporu neye göre filtrelemek istiyorsak o tanımlı alanın formülü alt kısıma girilir. Logo rapor dizaynı ile alakalı daha fazla bilgi için tıklayın.
- İlgili tanımlı alanı ekledikten sonra rapor dizaynı içerisinde yukarıda bulunan tanımlı filtre seçeneğine tıklanır. Açılan pencere içerisinde sağ tıklayıp açılan menüden ekle seçeneğine tıklanır.
- Kırmızı Renkli Bölge: Burada tanımlı filtre türü ne olacaksa (metin,metin aralığı, sayı, tarih vb.) o seçilir. Filtre türü daha önce Logo sqlinfo fonksiyonu ile tanımlamış olduğumuz tanımlı alanın türü ile aynı olmalıdır. Açıklama kısmında ise filtrenin ismi yazılmalıdır.
- Turuncu Renkli Bölge: Burada ise en önemli yer bağlantı kısmıdır. Bağlantısız, standart alan, tanımlı alan olmak üzere üç adet bağlantı türü vardır. Daha öncesinde tanımlı alan yaptığımız için burada bağlantı türüne tanımlı alan seçilir. Burası seçildikten sonra otomatik olarak alan kısmında daha önce sqlinfo ile tanımladığımız tanımlı alanlar listelenir, burada yapılması gereken hangi alana göre filtreleme yapılacaksa o seçilir.
Tanımlı Filtre Uygulama
- Yukarıdaki işlemler bittikten sonra, dizayn içerisindeki fiş satırları içerisinde sağ tıklayıp açılan menüde değiştir seçilir ardından uygulanacak filtreler seçeneğine tıklanır.
- Açılan pencerede daha önceden eklenmiş olan Logo tanımlı filtre seçilir (yanındaki kutucuk işaretli olmalıdır.).
- Bu işlem adımları tamamlandıktan sonra yeni eklemiş olduğumuz Logo tanımlı filtre kullanıma hazırdır. Rapor filtreleri kısmında en altta görebilirsiniz.
Merhaba Furkan bey. Logo ile ilgili bir sorun yashayiram yardim ede bilirmisinz. size ulasha bileceyim bir adres ata bilirmisiniz . onceden teshekkur ederim
Merhaba;
Yukarıdaki menüden iletişim sekmesine tıklayıp iletişim formunu doldurarak bana ulaşabilirsiniz.