Bu makalede Logo birim seti nasıl tanımlanır? Sorusunun yanıtını vereceğiz.0 Logo birim setleri program açısından oldukça önemlidir. Birim setlerini kategorize etmek gerekirse, bunları ana birimler ve alt birimler olarak ikiye ayırmak mümkündür. Alt birim tanımı ile Logo birim çevrimleri, bir diğer adı ile Logo birim çevirme işlemlerini yapmak bir hayli kolay olacaktır. Malzeme kartları içerisinde tanımlanan birim setleri, çevrimler sayesinde kullanıcılara hesaplamalarda büyük kolaylık sağlayacaktır. Stok kartları hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

Logo Birim Seti
Logo programında birim seti ekleme haricinde kullanıcıların sıkça sordukları sorular arasında Logo stok birimi nasıl değiştirilir? Vardır. Logo stok birim değiştirme işlemini yapabilmek için ilk ön şart; ilgili malzemenin hareket görmemiş olmasıdır. Yani bu stok herhangi bir fatura içerisinde veya bir malzeme fişi içerisinde vb. kullanılmamış olması gerekir. Logo malzeme fişleri hakkında detaylı bilgi almak için tıklayın.
Birim Setleri Erişim Ağacındaki Yeri Nerededir?
- Tiger 3: Malzeme yönetimi + ana kayıtlar + birim setleri
- Go 3: Ana kayıtlar + stok + birim setleri
- Yeni birim seti nasıl eklenir? Sorusunun cevabı için, öncelikle erişim ağacından birim seti bulunur. Sonrasında gelen ekranda sağ tıklayıp açılan menüden ekle seçeneğine tıklanır.
birim setleri - Yeni birim seti tanımlarken dikkat edilmesi gereken bazı yerler vardır.
yeni birim seti tanımı - Kırmızı Renkli Bölge: Burada birim setinin kodu ve açıklaması yazılır.
- Turuncu Renkli Bölge: Bu kısımda ise ana birim veya alt birimin kodu ve açıklaması yazılır.
- Mavi Renkli Bölge: Bu bölüm yeşil kısımla birlikte büyük önem taşır. Logo birim çevirme (birim çevrimleri) bu kutucuk işaretli ise yapılabilir.
- Yeşil Renkli Bölge: Burada ise birim çevrim katsayısı belirlenir. Metre ana birim olmak üzere, diyelim ki santimetre diye ikinci bir birim eklememiz gerekli. Bunu yaparken bir metrenin kaç santimetreye eşit olduğu yazılırsa program buna göre fatura içerisinde hesaplama yapacaktır.
- Mor Renkli Bölge: Yeni alt birim oluşturulacaksa burada boş olan bir yere tıklanır. Bu işlem yapıldığında turuncu renkli bölüm otomatik olarak silinir ve bu kısımlara alt birimin kodu ve açıklaması yazılır.
Logo Yeni Alt Birim Ekleme
Yeni alt birim eklemek de aslında ana birim eklemeye çok benzerdir. Aralarındaki ufak farkı da bu kısımda anlatacağım.

- Kırmızı Renkli Bölge: Bu kısımda eklenecek olan alt birimin kodu ve açıklaması yazılır.
- Turuncu Renkli Bölge: Burada ise birim çevrim katsayısı yazılır.
Not: Bu makalede Logo birim seti tanımlama hakkında bilgi verdim. Konu ile alakalı sorularınızı iletişim formunu doldurarak sorabilirsiniz.
Hareket görmüş malzeme kartlarında ki birim setlerinde değişik yapabilir miyiz ?
Örneğin ana birimi adet ve alt birimi olmayan bir birim setine, malzeme hareket gördükten sonra alt birim tanımlayabilir miyiz ?
Sistem üzerinde bunu yapmamıza izin verilmiyor.
Eğer bunu yapmanın bir parametresi var ise paylaşabilir misiniz ?
Merhaba;
Hareket gören birimde değişiklik yapılamaz, hareketleri silip değiştirmeniz gerekli veya yeni birim seti açabilirsiniz.