Logo sipariş modülü, aslında kullanıcıların programda en sık işlem yaptığı modüllerden birisidir. Her firmada alınan sipariş ve verilen sipariş hareketleri oldukça önemli olmakla birlikte, programda sipariş hareketleri yapıldıkça (sipariş fişi) raporlar da alınarak Logo sipariş takibi de yapılabilir. Diğer ERP programlarına nazaran Logo sipariş yönetimi basit, etkili ve kolay raporlanabilir. Bu makale logo sipariş oluşturma ve logo karşı sipariş oluşturma işlem adımlarını göreceğiz. Bunlara ek olarak Logo sipariş modülü nasıl kullanılır? Sorusunun da yanıtını vermiş olacağız.

Logo Sipariş Modülü
Logo sipariş modülü ile verilen ve alınan siparişlerini takip eden firmalar, oluşturdukları bu sipariş fişleri ile zaman zaman teklif de verirler. Logo sipariş modülü ile teklif verebilmek için gerekli rapor dizaynı yapılmış olması gereklidir. Rapor dizaynı ile alakalı detaylı bilgi almak için tıklayın. Örnek olarak Logo Go 3 satış siparişi ve Logo Tiger 3 satış siparişi gireceğiz.
Sipariş modülünün erişim ağacındaki yeri:
- Tiger 3: Satış ve dağıtım / satınalma + hareketler + satış siparişleri / satınalma siparişleri
- Go 3: Stok işlemleri + hareketler + satış siparişleri / satınalma siparişleri
satış siparişleri
- Logo Go 3 sipariş fişi ya da logo Tiger 3 sipariş fişi oluşturma işlem adımlarını göstereceğim. Satış siparişleri açılır ve gelen ekranda sağ tıklayıp gelen menü içerisinde ekle seçeneğine tıklanır.
logo go 3 satış siparişi - Kırmızı Renkli Bölge: Sipariş fişi ile alakalı fiş numarası, tarih, belge no, özel kod vb. bilgiler buradan girilir.
- Turuncu Renkli Bölge: Bu kısımda Logo satış siparişi hangi cari hesaba aitse o cari seçilir. Buna ek olarak ödeme tahsilat planı, plasiyer veya ticari işlem grubu da seçilebilir. Ödeme tahsilat planları ile alakalı detaylı bilgi için tıklayın. Cari hesaplar hakkında detaylı bilgi almak için tıklayın.
- Yeşil Renkli Bölge: Burada sipariş edilen stoklar seçilir. Satırlarda en önemli kısımlar; miktar, bekleyen miktar ve rezerve kısmıdır.
- Miktar: İlgili stoktan kaç adet sipariş edildiği girilir.
- Bekleyen Miktar: İlgili malzemenin sevk edilmeyen miktarı buradan izlenebilir.
- Rezerve: Sipariş fişi içerisinde belki de en önemli nokta burasıdır. Rezerve kısmında evet veya hayır olarak iki adet seçenek bulunur. Rezerve, evet olarak seçilirse
- Mavi Renkli Bölge: Sipariş fişi hangi para birimi ile oluşturuluyorsa buradan seçim yapılabilir.
- Logo sipariş fişi içerisinde rezerve kolonunda evet seçilirse stok ekranında aşağıdaki gibi bir görüntü oluşur:
logo sipariş rezerve
- Kırmızı Renkli Bölge: Logo sipariş fişi rezerve kısmı evet seçildiği için fiili stok ile gerçek stok arasında fark oluştu. Bu fark sipariş içerisinde rezerve ettiğimiz kadardır.
- Yeşil Renkli Bölge: Logo programlarının standartlarında bu bölüm normalde yoktur. Stok miktarlarının ambarlara göre dağılımını uyarlama yardımıyla malzeme ekranında izleyebiliyoruz, detaylı tanıtım için tıklayın.
Not: Bu makalede Logo sipariş modülü hakkında bilgi edindik. Konu ile alakalı sorularınızı iletişim formunu doldurarak sorabilirsiniz.
Bir yanıt bırakın