Logo ürünlerinde muhasebeleştirme işlemleri oldukça önemlidir, kullanıcılara ek iş bindirmemek adına Logo otomatik muhasebeleştirme işlemi daha da önemlidir. Aslında önceki makalelerimde Logo Go 3 muhasebeleştirme nasıl yapılır? Logo Tiger 3 muhasebeleştirme nasıl yapılır? Sorularının yanıtlarını vermiştim. Bu makalede ise kullanıcı bir fiş kayıt ettiğinde (fatura vb.) eğer ilgili muhasebe kodları dolu ise, program kayıt olan fişi muhasebeleştiriyor ve mahsup fişini otomatik olarak ekrana getiriyor. Logo muhasebeleştirme işlemleri hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

Logo Otomatik Muhasebeleştirme
Logo otomatik muhasebeleştirme işleminin bize sağladığı en büyük avantajlar zamandan tasarruf etmek ve daha sonraya ek iş bırakmamak şeklinde özetlenebilir. Program içerisinde bir hareket (fatura, ödeme, tahsilat vb.) işlendikten sonra kayıt edildikten hemen sonra, program otomatik olarak ilgili hareketin muhasebeleştirme işlemini yapmak için ekrana mahsup fişini getirir. Mahsup fişi kontrol edilerek kaydet butonuna basıldıktan sonra ilgili hareketin muhasebeleştirme işlemi tamamlanmış olur. Tabi ki programın otomatik muhasebeleştirme işlemini yapabilmesi için ilgili harekete dahil olan kartların muhasebe kodlarının dolu olması gereklidir.
Otomatik Muhasebeleştirme nin Erişim Ağacındaki Yeri
- Tiger 3: Ticari sistem yönetimi + tanımlar + otomatik muhasebeleştirme parametreleri
- Go 3: Diğer işlemler + çalışma bilgileri + otomatik muhasebeleştirme
Program içerisinde ticari sistem yönetimi + tanımlar + otomatik muhasebeleştirme parametreleri adımları takip edilir ve gelen pencerede gerekli ayarlamalar yapılır.

- Kırmızı Renkli Bölge: Burada otomatik muhasebeleştirme: yapılacak olarak ayarlanmalıdır.
- Turuncu Renkli Bölge: Bu kısımda otomatik muhasebeleştirme işleminin hangi modüller ve hangi hareketler için geçerli olacağının seçimi yapılır.
- Yeşil Renkli Bölge: Bu bölümde bir değişiklik yapılmasa da olur, muhasebeleşme kontrolü: yapılmayacak seçilirse, program mahsup fişini ekrana getirmeden kayıt eder. Satır birleştirme: evet denilirse, aynı muhasebe hesabından birden fazla varsa hepsinin tutarını toplar ve tek satırda gösterir.
- Mavi Renkli Bölge: Bu kısımda muhasebe fişi tarih ataması: muhasebeleşen fişin tarihi atanacak parametresi çok önemlidir. Program mahsup fişinin tarihini, ilgili hareketin tarihi yapar.
Not: Bu makalede otomatik muhasebeleştirme işlemleri hakkında bilgi verdim. Konu ile alakalı sorularınızı iletişim formunu doldurarak sorabilirsiniz.
Bir yanıt bırakın