Logo Bordro Plus Sicil Kartı Açma

İnsan kaynakları, işe yeni başlayan personeller için programda Logo Bordro Plus sicil kartı açma işlemini yapmalıdır. Bu makalede Logo Bordro Plus sicil kartı nasıl açılır? adım adım göreceğiz. Temel düzeyde bakılırsa Logo sicil kartı içerisinde personele ait bilgiler yer alır. Logo Bordro Plus, insan kaynakları programı olduğu için sicil kartı olmadan program içerisinde herhangi bir işlem yapmak söz konusu değildir. Logo Bordro Plus sicil kartı açma işlemi tamamlandıktan sonra personelin ilgili kuruma otomatik olarak girişi tamamlanır. İşten çıkış işlemleri gibi ekstra bir işlem yapmaya gerek yoktur.

logo bordro plus sicil kartı açma
logo bordro plus sicil kartı açma

Logo Bordro Plus Sicil Kartı Açma

Logo Bordro Plus Sicil kartı açma işlemi için, sırasıyla sol taraftaki menüde sicil yönetimi + tanımlar + sicil kartları adımları takip edilmelidir.

1-Ana Bilgiler Sekmesi

logo bordro plus sicil kartı ana bilgiler sekmesi
logo bordro plus sicil kartı ana bilgiler sekmesi
  • Kırmızı Renkli Bölge: Logo Bordro Plus sicil kartı açma işlemine, bu kısımda personelin adı soyadı ve çalıştığı kurum, varsa işyeri – birim seçilerek başlanılır.
  • Turuncu Renkli Bölge: Burada giriş tarihi, sosyal güvenlik statüsü, varsa diğer bilgiler girilmelidir.
  • Yeşil Renkli Bölge: Personelin cinsiyeti, doğum tarihi, medeni hali, varsa diğer bilgiler girilmelidir. Bu kısım önemlidir, Logo bes hesaplama işlemlerinde sicil kartındaki doğum tarihini baz alır.
  • Mavi Renkli Bölge: Bu bölüm ise, personele ait diğer bilgileri içerir. Bilgi amaçlı doldurabilir.

2-Ödeme Bilgileri Sekmesi

logo bordro plus sicil kartı ödeme bilgileri sekmesi
logo bordro plus sicil kartı ödeme bilgileri sekmesi
  • Kırmızı Renkli Bölge: Personele ait maaş bilgisi burada girilir. Bu kısımda dikkat edilmesi gereken hesaplama şekli ve ödeme tipidir.
  • Turuncu Renkli Bölge: Burada personele maaş hangi bankadan yatıyorsa o girilebilir. Buna ek olarak personelin iban numarası bilgisi de girilebilir.
  • Yeşil Renkli Bölge: Eğer çalışanımız bu dört seçenekte yazanlara uyuyorsa ilgili kutucuk işaretlenmelidir.

3-Bordro Bilgileri Sekmesi

logo bordro plus sicil kartı bordro bilgileri sekmesi
logo bordro plus sicil kartı bordro bilgileri sekmesi
  • Kırmızı Renkli Bölge: Logo Bordro Plus sicil kartı açma işleminde en önemli sekmelerden birisi bordro bilgileridir. Bu kısımda, personelin sakatlık derecesi seçilebilir ve asgari geçim indirimi bölümündeki kutucuk kesinlikle seçilmelidir. Logo Bordro Plus agi hesaplama yaparken burada girilen bilgiyi okur.
  • Turuncu Renkli Bölge: Bu bölümde tasarruf teşvik fonu ve savunma sanayi fonu kutucukları ön değer olarak işaretli gelir. Eğer personele ait bunlardan başka bir muafiyet varsa burada belirtilmelidir.
  • Yeşil Renkli Bölge: Bu kısım sicil kartında otomatik bu şekilde gelir. Eğer 7103 Sgk teşviki gibi herhangi bir indirim kanundan yararlanılıyorsa burada gerekli değişiklikler yapılmalıdır. Bu bilgiler Logo Bordro Plus sicil kartı açma işlemi sırasında yapılırsa, ilerleyen süreçte kullanıcılar zaman kaybına uğramaz.
  • Mavi Renkli Bölge: Herhangi bir indirim kanunu vb. yararlanılıyorsa burada ilgili değişiklikler yapılmalıdır.

4-Çalışma Bilgileri Sekmesi

logo bordro plus sicil kartı çalışma bilgileri sekmesi
logo bordro plus sicil kartı çalışma bilgileri sekmesi
  • Kırmızı Renkli Bölge: Personele ait sosyal güvenlik numarası, çalışma şekli vb. bilgiler burada girilir.
  • Turuncu Renkli Bölge: Personele ait giriş tarihi vergi dairesi gibi bilgiler bu kısımdan girilebilir.

5-Nüfus Cüzdanı Bilgileri Sekmesi

logo bordro plus sicil kartı nüfus cüzdanı bilgileri sekmesi
logo bordro plus sicil kartı nüfus cüzdanı bilgileri sekmesi
  • Logo Bordro Plus sicil kartı açma işlemi sırasında bu sekmede personelin kimlik bilgileri doldurulur. Burada yazılan bilgiler istenildiği takdirde tahakkuk listesine getirilebilir ve orada rapor detaylı bir şekilde izlenebilir.

6-Erişim Bilgileri Sekmesi

logo bordro plus sicil kartı erişim bilgileri sekmesi
logo bordro plus sicil kartı erişim bilgileri sekmesi
  • Logo Bordro Plus sicil kartı açma işleminde erişim bilgiler sekmesinde ise, personele ait adres, telefon, mail adresi vb. bilgiler girilebilir. Bordro Plus mail gönderme işlemini tamamlayabilmek adına sicil kartlarında erişim bilgileri sekmesi içerisine mail bilgisi girilmelidir.

7-Pasaport Bilgileri Sekmesi

logo bordro plus sicil kartı pasaport bilgileri sekmesi
logo bordro plus sicil kartı pasaport bilgileri sekmesi
  • Personelin pasaportu varsa ve programa bu bilgi işlenmek isteniyorsa, Logo Bordro Plus sicil kartı açma işleminin son adımında ilgili bilgiler pasaporta bakılarak girilir.

2 yorum

  1. Merhaba Furkan Bey,

    Ben bir Logo Bordro Plus kullanıcısı olarak değerli paylaşımlarınızdan çok faydalandım ve faydalanıyorum. Allah sizden razı olsun. Naçizane bir ricam olacak. Her programda olduğu gibi LOGO Bordro Plus da işlerimizi kolaylaştıracak kısa yollar ve bize zaman kazandıracak uygulamalar olabilir. Bunlar hakkında bilgi paylaşabilirmisiniz. Detaylı olarak verdiğiniz konuların kısaca bir reçete gibi nokta atışlı önemli yerleri gibi.
    Hakkınızı helal edin çok teşekkürler.

  2. Kendi tarzınızda aynı konuyu daha anlaşılır bir şekilde anlattığınız için sonsuz teşekkürler çok faydalanıyoruz verdiğiniz emek kesinlikle karşılıksız değil bu bilgilerle kendini yetiştiren birçok insan var noksanlarını tamamlayan sizin de amacınızın daha fazla yardım konusu olduğuna inanıyorum başarılar uzun ömürler diliyoruz size ihtiyacı vardır öğrenmek isteyen herkesin.

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*